Cum de a recunoaște sticla de cristal?

Aurul nu este tot ceea ce strălucește. Același lucru este valabil și pentru cristal. În special cristalul ceh. Acesta are un nume atât de bun în lume încât se fac multe imitații.

Dar imitațiile nu sunt nici pe departe apropiate de original în ceea ce privește proprietățile lor, iar oamenii care au fost înșelați rămân doar cu ochii în soare - și cu un fals de proastă calitate. Vedeți cât de ușor este să deosebiți un cristal ceh autentic de un fals.

Veți plăti în plus pentru calitate

Știm că majoritatea oamenilor nu au bani de cheltuit și caută modalități de a economisi. Și poate că acesta este motivul pentru care mulți oameni cedează în fața prețului suspect de mic al unui produs din cristal. Cu toate acestea, într-un astfel de moment, trebuie să fii vigilent. Există vânzători mai ieftini și mai scumpi în fiecare industrie, dar chiar nu este realist ca cineva să ofere cristal autentic la un preț de două-trei ori mai mic decât cel normal.

Pur și simplu merită să investești în calitate. Iar cristalul ceh este o garanție de calitate superioară, dar calitatea costă ceva. Prețul final reflectă atât materialul de primă clasă, cât și precizia prelucrării sale. În procesul de producție se folosesc procese complexe și tehnologii energointensive, care chiar nu sunt ieftine.

Prețul mult prea avantajos este unul dintre semnele de avertizare că vi se oferă, de exemplu, sticlă obișnuită în loc de cristal ieftin. Nivelul de preț al produselor din cristal este similar pentru toți vânzătorii solizi, iar unul al cărui nivel de preț este semnificativ diferit este puțin probabil să fie solid.

Cum puteți recunoaște cristalul uitându-vă la el? După greutate și strălucire

Prețul nu este singurul indiciu despre cum să recunoști cristalul. Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale unui cristal autentic, este strălucirea ridicată. Candelabrele din cristal se disting prin refracția unică a luminii, care multiplică puterea luminii provenite de la becurile cu incandescență, în timp ce sticla obișnuită sau plasticul acrilic, materialele cele mai des folosite în imitarea cristalului, nu au această proprietate.

Le lipsește prezența oxidului de plumb. Datorită acesteia, candelabrele tradiționale din cristal cehesc, candelabrele moderne din cristal, plafonierele din cristal, lămpile din cristal și alte produse din sticlă de cristal refractează lumina, astfel încât putem vedea în ea toate culorile curcubeului.

În plus, un compus binar de plumb și oxigen cu formula PbO adaugă greutate sticlei, astfel încât imitațiile ieftine pot avea până la jumătate din greutatea unui produs din cristal autentic.

Pentru a înrăutăți situația, imitațiile ieftine au, de asemenea, o durată de viață semnificativ mai mică în comparație cu cristalul autentic. Imitațiile care folosesc în special plastic devin în curând gri și puteți arunca produsul la gunoi.

Cristalul ceh va rezista în toată strălucirea, frumusețea și calitatea sa timp de zeci de ani, astfel încât să puteți transmite candelabrele noastre originale din cristal cehesc ca moștenire de familie din generație în generație. Acestea sunt de lungă durată și reprezintă o investiție excelentă care este garantat să se amortizeze.

Cum să priviți cristalul conform legii? După conținutul de oxid de plumb din sticlă

În rândurile anterioare am discutat despre diferența dintre cristal și imitația sa din punct de vedere pur practic, dar există și una legală. Definiția oficială europeană prevede că:

  • obiectele din sticlă care conțin mai puțin de 4% oxid de plumb sunt denumite "sticlă",
  • obiectele de sticlă care conțin mai mult de 10% oxid de plumb sunt denumite "cristal",
  • obiectele de sticlă care conțin mai mult de 30% oxid de plumb sunt denumite "cristal cu conținut ridicat de plumb".

În SUA, toate obiectele de sticlă care conțin cel puțin 1 % oxid de plumb sunt considerate "cristal".

Suntem aici pentru dumneavoastră

Aveți nevoie de sfaturi? Contactați-ne. Vom fi bucuroși să vă ajutăm. Și, împreună, vă vom acorda casei dvs. strălucirea de cristal care vi se potrivește cel mai bine.

Vizitați magazinul nostru cu candelabre de cristal originale

Contact

Headquarters and Showroom:
ArtCrystal Tomes s.r.o.

Palackeho 3145/41 (JBX building)
46604 Jablonec nad Nisou
Czech Republic

VAT: CZ04517091

Sarka Novakova
sales manager
novakova@artcrystal.cz
+420 739 551 115